Kraamzorg

Kraamzorg is bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere tijd. De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. 

Mijn taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. Ik bied thuis en poliklinisch assistentie bij de bevalling. De eerste dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie op mij nemen, en veel voorlichting en instructies geven. Je kunt dan onder andere denken aan: de baby verschonen, wegen, temperaturen en badderen.

Geleidelijk laat ik deze zorg steeds meer aan jou en je partner over. Ook worden eventuele oudere kinderen betrokken in de kraamweek. Een belangrijke taak van mij is om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden. Jullie kunnen aan mij alles vragen in deze nieuwe onwennige periode. Hygiëne is belangrijk. Daarom zorg ik voor een schoon bed en reinig dagelijks de badkamer..

Trots Geboortezorg zorgt voor een schoon bed

Bij alles wat ik hierboven genoemd heb, geldt steeds dat jullie eigen wensen voorop staan. Het allerbelangrijkste is dat jij en het gezin je prettig en ontspannen voelen!

Samen met de verloskundige houdt Trots Geboortezorg jouw gezondheid en die van de baby nauwlettend in de gaten, volgen de ontwikkeling van de baby en ondersteunen bij de borst- en flesvoeding.

De basiszorg in Nederland is 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur kraamzorg bij kunstvoeding, verdeeld over 8 dagen. Trots Geboortezorg geeft zorg op maat, het precieze aantal uren zorg wordt dus in de kraamweek bepaald. Indien medisch noodzakelijk kan het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg indien noodzakelijk met 2 extra dagen worden verlengd met een 9e en 10e dag. Maar de zorguren/dagen kunnen ook minder zijn, net wat passend is bij de situatie.

Aanmelding

Het is verstandig om je in de eerste 2 maanden van de zwangerschap aan te melden. Zo is de kans het grootste dat ik jouw wens om kraamzorg van Trots Geboortezorg te ontvangen kan waarmaken. Je kunt je aanmelden onder het kopje Aanmeldformulier. Dit kan ook door te mailen naar info@trotsgeboortezorg.nl of te bellen/appen naar 06 25 11 44 06.

Kennismaking

Als extra service kan ik in het begin van de zwangerschap bij jullie thuis komen om kennis te maken. Rond de 33e week van de zwangerschap kom ik ook persoonlijk bij jullie thuis voor een intakegesprek. Hierbij informeer ik naar jullie wensen en bijzonderheden rond de bevalling en de kraamtijd. In overleg is heel veel mogelijk, ieder gezin heeft hierin zo zijn eigen behoefte. Ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden.

Ik vind het belangrijk dat jij en het gezin straks met een goed gevoel kunnen terugkijken op een leerzame en waardevolle kraamtijd.