Kraamzorg

Wat kun je verwachten?
Kraamzorg is bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere tijd.

De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Mijn taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. In sommige situaties bied ik bevalling assistentie. De eerste dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op mij nemen. U kan dan onder andere denken aan: de baby verschonen, wegen, temperaturen, badderen.

Geleidelijk laat ik deze zorg steeds meer aan u en uw partner over. Ook worden eventuele oudere kinderen betrokken in de kraamweek. Een belangrijke taak van mij is om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden. Jullie kunnen aan mij alles vragen in deze nieuwe onwennige periode. HygiĆ«ne is belangrijk daarom zorg ik voor een schoon bed, en reinig dagelijks de badkamer en het sanitair.

Voeding is de motor dus uiteraard wordt ook het ontbijt en de lunch verzorgd. Bij alles wat ik hierboven genoemd heb geldt steeds dat jullie eigen wensen voorop staan. Het allerbelangrijkste is dat u en het gezin zich prettig en ontspannen voelen!

Samen met de verloskundige houdt Trots Geboortezorg uw gezondheid en die van de baby nauwlettend in de gaten, volgen de ontwikkeling van de baby en ondersteunen bij de borst- en flesvoeding.

De basiszorg is 49 uur kraamzorg bij borstvoeding  en 45 uur  kraamzorg bij kunstvoeding. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien medisch noodzakelijk kan het aantal zorguren, in overleg met de verloskundige, bijgesteld worden of kan de zorg indien noodzakelijk met 2 extra dagen worden verlengd, een 9e en 10e dag.

Aanmelding

Het is verstandig om uw in de eerste 2 maanden van de zwangerschap aan te melden, dan is de kans het grootste dat ik uw wens om kraamzorg van Trots Geboortezorg te ontvangen kan waarmaken. U kunt zich aanmelden onder het kopje Aanmeldformulier.

Kennismaking

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om in begin van de zwangerschap langs te komen om kennis te maken. Rond de 33e week van de zwangerschap kom ik wel persoonlijk bij jullie thuis voor een intakegesprek, hierbij informeer ik naar jullie wensen en bijzonderheden rond de bevalling en de kraamtijd. In overleg is heel veel mogelijk, ieder gezin heeft hierin zo zijn eigen behoefte. Ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden.

Ik vind het belangrijk dat u en uw gezin straks met een goed gevoel kunnen terugkijken op een leerzame en waardevolle kraamtijd.